Kaikenkarvaisia juttuja

Animalian pääkaupunkiseudun alueosaston blogi

Tuulta päin

Jätä kommentti

Joukko pääkaupunkiseutulaisia vapaaehtoisia teki viime sunnuntaina retken Somerolle, kun kohteena oli eläinsuojelukeskus Tuulispää. Tutustuimme sen toimintaan ja ihastuttaviin asukkaisiin sekä kannoimme kortemme kekoon aidantekotalkoissa.WP_001112

WP_001113

Aitaa ei tietenkään kirjaimelliesti ottaen rakennettu korsista vaan laudoista, joita kannoimme metsäisen laitumen perukoille hartiavoimin. Aitauksen tukipölkyt oli isketty maahan kaivinkoneen avustuksella ja nyt talkoilla tarkoituksena oli naulata pölkkyjen väliin tasaisesti tulevan lauta-aidan laudat. Pikaisen perehdytyksen jälkeen se onnistui porukaltamme, vaikkei kaikilla niin paljoa kokemusta rakentamisesta entuudestaan ollutkaan.

WP_001115

Pian kaksivuotissyntymäpäiviään viettävässä eläinsuojelukeskuksessa asuu tällä hetkellä hevosia, vuohia, nautoja, lampaita, kanoja, kaneja, marsuja, sorsia, kissoja ja koiria, sekä villi- ja minisika. Tulevaisuudessa siellä toivottavasti majailee myös kesysikoja.

WP_001120

Mikään kotieläinpiha Tuulispää ei kuitenkaan ole. Eläimet eivät ole siellä pällisteltävinä ja ihmisten viihdykkeenä. Ne muuttivat tänne turvakotiin, koska niillä ei ollut enää muutakaan paikkaa. Esimerkiksi Animalian kummilehmä Jennifer oli liian pieni siemennettäväksi, eikä siitä siten ollut lypsytillalla hyötyä. Ennen onnekasta käännettä se oli päätymässä teuraaksi.

WP_001141

Lopputulemana valmista aitaa syntyi kymmeniä metrejä, muutama rakko, ei isompia haavereita, lounaaksi maukasta  punajuuri-päärynä-suolapähkinä-paistosta ja hyvä mieli talkoolaisille, eli kyllä kannatti osallistua. Jos itsellesi syntyi juuri ajatus, että haluaisit tukea Tuulispään toimintaa, käy heidän nettisivuillaan kurkkaamassa monia eri tapoja auttaa.

WP_001131

Kotimatkalla jännitystä tarjosi valkohäntäpeura, joka pomppasi sumuisella tiellä auton eteen. Komea eläin ei vahingoittunut, kiitos kuljettajan reagointikyvyn.

Mervi

WP_001121

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s